Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
60+ min
Det giver virkelig mening at lave en flæskesteg i airfryeren, da den bliver både super saftig, og sværene bliver super sprøde. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1500 gramflæskesteg
- vand
- groft salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Rids sværene på flæskestegen helt igennem - men ikke ned i kødet. Læg stegen med sværene nedad på risten eller i trådkurven i airfryeren. Fyld vand i beholderen i airfryeren, så det dækker sværene. Steg nu først flæskestegen i 25 minutter ved 180 grader.2
Tag bakken ud og vend stegen med sværene opad - vandet skal blive. Tør sværene med køkkenrulle og gnid dem med groft salt. Husk at komme godt ned mellem alle sværene. Stegen skal iøvrigt stå så lige som muligt, så varmen bliver ligeligt fordelt. Står den skævt, så ret den op med lidt staniol under bunden.3
Skru airfryeren op på 200 grader og steg videre i ca. 50 minutter, eller til den har en kernetemperatur på ca. 65 grader. Tilsæt løbende vand undervejs, hvis det fordamper. Lad stegen hvile utildækket i ca. 10 minutter og skær den herefter i skiver.4
Brug overskydende væske fra stegen til en lækker sovs. Server stegen med fx sovs og kartofler. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at.....tja, spise stegen:)