Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Rød risotto smager super lækkert. Denne version er med tomater, grillet squash, ærter, en masse krydderier og stegte marinerede rejer. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 litervand
- 2 terninghønsebouillon
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 300 gramrisottoris
- 1 dlhvidvin
- 1 dåsehakkede tomater med krydderi
- 1 stksquash
- 150 gramhvidløgsmarinerede rejer
- 0.5 spsktimian
- 0.5 spsktørret oregano
- 200 gramfrosne ærter
- 100 gramrevet ost
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Bring vandet i kog sammen med bouillonterningerne.2
Hak løg og hvidløg fint. Steg det i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt ris og hvidvin under omrøring, til risene har absorberet næsten al vinen.3
Tilsæt en stor skefuld bouillon til gryden og rør rundt. Tilsæt de hakkede tomater. Når risene begynder at absorbere væsken, tilsætter du en skefuld bouillon mere.4
Fortsæt, indtil risottoen har konsistens som en tynd risengrød. Det er ikke sikkert at du skal bruge al bouillonen. Risottoen må ikke blive for tyk og fast i konsistensen - den skal være mere flydende, end du tror, og risene skal stadig have lidt bid.5
Skyl squashen og skær den i skiver. Grill eller steg dem på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber.6
Steg rejerne efter anvisningen på pakken og sørg for at få alt marinaden med.7
Tilsæt timian, oregano, de grillede squash og ærter til risottoen. Tag risottoen af varmen og tilsæt revet ost. Gem evt. lidt til pynt. Rør forsigtigt og smag til med salt og peber.8
Server den varme risotto i dybe tallerkener, toppet med revet ost og de marinerede rejer. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at dække bord eller røre i gryden.