Rugmelspaneret rødspættefilet med kartofler, stuvet spidskål og ærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 50 gramrugmel
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1.5 dlvand
  • 200 gramfrosne ærter
  • 225 gramrødspættefileter
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rugmelspaneret rødspættefilet med kartofler, stuvet spidskål og ærter

I samarbejde med

En lækker friskeret med rugmelspanerede rødspættefileter. Serveret med kogte kartofler og stuvet spidskål og ærter. Vi har lavet stuvningen med cremefine og majsstivelse. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 50 gramrugmel
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1.5 dlvand
  • 200 gramfrosne ærter
  • 225 gramrødspættefileter
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Snit spidskålen fint og kom det op i en dyb gryde sammen med cremefine. Lad det simre under låg, til kålen er faldet sammen. Rør gerne i gryden undervejs.

3. Imens kålen simrer: Vend rugmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.

4. Rør majsstivelse sammen med vandet i et glas og vend det forsigtigt op i stuvningen under omrøring. Tilsæt ærter og varm det langsomt op. Smag til med salt og peber.

5. Skyl rødspættefileterne og dub dem tørre med lidt køkkenrulle. Vend herefter rødspættefileterne i rugmelsblandingen.

6. Varm en pande op med lidt rapsolie og steg rødspættefileterne gyldne på begge sider.

7. Server de rugmelspanerede fiskefileter med kartofler og stuvet spidskål og ærter. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne. De kan også hælde ærterne i stuvningen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre