Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker friskeret med rugmelspanerede rødspættefileter. Serveret med kogte kartofler og stuvet spidskål og ærter. Vi har lavet stuvningen med cremefine og majsstivelse. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 0.5 stkspidskål
- 2.5 dlcremefine 15%
- 50 gramrugmel
- 2 spskmajsstivelse
- 1.5 dlvand
- 200 gramfrosne ærter
- 225 gramrødspættefileter
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.2
Snit spidskålen fint og kom det op i en dyb gryde sammen med cremefine. Lad det simre under låg, til kålen er faldet sammen. Rør gerne i gryden undervejs.3
Imens kålen simrer: Vend rugmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.4
Rør majsstivelse sammen med vandet i et glas og vend det forsigtigt op i stuvningen under omrøring. Tilsæt ærter og varm det langsomt op. Smag til med salt og peber.5
Skyl rødspættefileterne og dub dem tørre med lidt køkkenrulle. Vend herefter rødspættefileterne i rugmelsblandingen.6
Varm en pande op med lidt rapsolie og steg rødspættefileterne gyldne på begge sider.7
Server de rugmelspanerede fiskefileter med kartofler og stuvet spidskål og ærter. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne. De kan også hælde ærterne i stuvningen.