Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Der er noget mega hyggeligt over ristaffel! Her har vi lavet en udgave med kotelettern vendt i karrysovs og serveret med ristet kokosmel, ananas, rød peberfrugt og ærter som topping. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 300 gramnye danske kartofler
- 2 spskkarry
- 1 spskspidskommen
- 4 dlkokosmælk
- 3 dlvand
- 1 terningsvinebouillon
- 340 gramherregårdskoteletter
- 30 gramkokosmel
- 200 gramfrosne ærter
- 1 stkrød peberfrugt
- 160 gramananas i stykker
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Pil skrællen af løg og hvidløg og skræl kartoflerne. Skær det hele i grove tern.3
Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits karry, spidskommen, løg, hvidløg og kartofler. Tilsæt kokosmælk, vand og bouillon og lad det simre i ca. 15 minutter. Blend herefter sovsen med en stavblender og smag til med salt og peber.4
Skær koteletterne i mellemstore tern. Varm en pande op med lidt olivenolie og svits koteletternene. Krydr med salt og peber og vend dem i karrysovsen.5
Rist kokosmelet på en tør pande til det får lidt farve. Overhæld ærterne med kogende vand. Skyl peberfrugten, fjern kernehuset og skær i små tern. Anret kokosmel, ærter, peberfrugt og ananas i små skåle.6
Server kødet med karrysovsen, de dampende varme ris og topping. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme vand, ris og salt i en gryde og fylde topping i skåle.
Ekstra smag: Tilsæt mere karry til sovsen og servér friskhakket chili, koriander og mangochutney som tilbehør.