Frikadeller med kartofler og cremet blomkålssalat vendt med radiser og karry

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 40 gramhavregryn
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramkartofler
  • 1 stkblomkål
  • 1 pottepurløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 tskkarry
  • 1 bundtradiser
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med kartofler og cremet blomkålssalat vendt med radiser og karry

I samarbejde med

Her serverer vi klassiske frikadeller med kogte kartofler og en blomkålssalat vendt med radiser og en dressing af creme fraiche, mayonnaise, purløg og karry. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 40 gramhavregryn
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramkartofler
  • 1 stkblomkål
  • 1 pottepurløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 tskkarry
  • 1 bundtradiser
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker.

2. Rør hakket svinekød, finthakket løg, æg, havregryn, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen hvile i ca. 5 min.

3. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

4. Pluk små buketter af blomkålen og kog dem i ca. 5 min. Overhæld dem herefter med koldt vand.

5. Varm en pande op med rapsolie og steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

6. Imens frikadellerne steger: Skyl purløg og hak det fint. Rør creme fraiche, mayonnaise, karry og finthakket purløg sammen.

7. Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver. Vend de nedkølede blomkålsbuketter og radiser sammen med dressingen. Smag til med salt og peber.

8. Server frikadellerne med kogte kartofler og blomkålssalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre