Kyllingelår med kartofler, ajvar og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkyllingelår
  • 1000 gramkartofler
  • 150 gramedamamebønner eller ærter
  • 0.5 stkrødløg
  • 100 gramparmesan
  • 150 gramajvar
  • 2 spskmayonnaise
  •  salat efter eget valg
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  ketchup
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  paprika
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingelår med kartofler, ajvar og salat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Krydrede kyllingelår med stegte kartofler, som vi serverer med en simpel salat og ajvar, som er en syrlig peberfrugt relish. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramkyllingelår
  • 1000 gramkartofler
  • 150 gramedamamebønner eller ærter
  • 0.5 stkrødløg
  • 100 gramparmesan
  • 150 gramajvar
  • 2 spskmayonnaise
  •  salat efter eget valg
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  ketchup
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  paprika

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og krydr med paprika, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 30-40 minutter, til de er gennemstegte.

3. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i lidt olivenolie og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og bag dem i ca. 25 minutter.

4. Hæld kogende vand over ærterne, til de er tøet op. Skyl din valgfrie salat og skær i mundrette stykker. Skræl løget og skær det i tynde strimler. Riv parmesanosten i flager med en kartoffelskræller. Bland det hele sammen og tilsæt valgfri dressing.

5. Bland ajvar med mayo og smag til med salt og peber.

6. Server de lækre kyllingelår med de sprøde kartofler, salaten, ajvar-dippen og ekstra dyppelse. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i mundrette bidder.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre