Smørstegt mørksej med risotto og blommesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 13 dlvand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 300 gramrisottoris
  • 1 dlhvidvin
  • 400 grammørksej loins
  • 40 gramsmør
  • 100 gramrevet parmesan
  • 1 stkicebergsalat
  • 4 stkblommer
  • 100 gramsalatost i blok
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Smørstegt mørksej med risotto og blommesalat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Vi har lavet en klassisk risotto, som krydres med citronskal. Vi serverer den med smørstegt mørksej og blommesalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 13 dlvand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 300 gramrisottoris
  • 1 dlhvidvin
  • 400 grammørksej loins
  • 40 gramsmør
  • 100 gramrevet parmesan
  • 1 stkicebergsalat
  • 4 stkblommer
  • 100 gramsalatost i blok
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Bring vandet i kog og tilsæt smuldrede bouillonterninger.

2. Hak løget og hvidløget fint. Riv skallen fra citronen på den fine side af et rivejern. Du skal bruge saften fra citronen senere.

3. Steg løg, hvidløg og citronskal i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt ris og hvidvin under omrøring, til risene har absorberet næsten al væden.

4. Tilsæt lidt af bouillonen, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsætter mere.

5. Fortsæt, til risottoen har konsistens som tynd risengrød. Det er ikke sikkert, at du skal bruge al bouillonen. Pas på, at risottoen ikke bliver for tyk og fast - den skal være mere flydende end du tror, og risene skal stadig have lidt bid. Når risottoen køler af på tallerkenen, får den nemlig hurtigt en fast konsistens.

6. Skær mørksejen i mindre stykker. Krydr med salt og peber. Smelt smøret på en pande og steg fiskestykkerne i ca. 3 minutter på hver side.

7. Tag risottoen af varmen og tilsæt revet parmesanost. Gem evt. lidt til pynt. Smag til med salt, peber og citronsaft.

8. Skyl icebergsalaten og skær i strimler. Skyl blommerne, fjern stenene og skær dem i både. Vend salaten og blommerne sammen med smuldret salatost og valgfri dressing.

9. Server den varme risotto med den smørstegte mørksej og blommesalaten. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære blommerne i både. De kan også smuldre salatosten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre