Tundeller med lun kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkblomkål
  • 650 gramkartofler
  • 3 dåsetun i olie
  • 1 stkløg
  • 2 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 0.5 dlolivenolie
  • 2 spsksød sennep
  • 1 stkcitron
  • 35 gramrucola
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tundeller med lun kartoffelsalat

I samarbejde med

Nemme tundeller, som vi serverer med en lun kartoffelsalat med kartofler, blomkål, rucola og en dressing af sød sennep, olivenolie og citronsaft. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkblomkål
  • 650 gramkartofler
  • 3 dåsetun i olie
  • 1 stkløg
  • 2 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 0.5 dlolivenolie
  • 2 spsksød sennep
  • 1 stkcitron
  • 35 gramrucola
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

2. Skyl blomkålen og skær i små buketter. Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i små tern. Vend blomkålen og kartoflerne sammen med lidt olivenolie, salt og peber.

3. Fordel blomkålen og kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

4. Hæld væden fra tunen. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Pil skrællen af løget og hak det fint. Bland det sammen med tunen, æg, havregryn, salt og peber.

5. Varm en pande op med lidt rapsolie og form tundellerne med en ske eller med hænderne efter ønsket størrelse. Steg dem ved middel varme, til de har en fast konsistens og er gyldne på begge sider.

6. Rør olivenolien sammen med sød sennep, citronsaft, salt og peber.

7. Vend de bagte kartofler og blomkål sammen med rucola og dressingen. Du kan også servere dressingen ved siden af.

8. Server de lækre tundeller med den lune kartoffelsalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og røre dressingen sammen.

Ekstra smag: Tilsæt friskhakket dild til tunfarsen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre