Bagekartofler med friskost. Hertil salat og spejlæg.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 grambagekartofler
  • 1 stkgranatæble
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 pottepersille
  • 4 stkæg
  • 100 gramosteroulade el. anden friskost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Bagekartofler med friskost. Hertil salat og spejlæg.

I samarbejde med

Halverede bagekartofler toppet med friskost, som serveres med sprød salat med granatæbler og spejlæg. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 grambagekartofler
  • 1 stkgranatæble
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 pottepersille
  • 4 stkæg
  • 100 gramosteroulade el. anden friskost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skyl kartoflerne og skær dem i halve. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, lidt olivenolie og salt. Du kan også give dem et drys paprika eller andre krydderier. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2. Halvér granatæblet. Pil kernerne ud af granatæblet (pas på tøjet!). Slå evt. på ydersiden af skallen med bagsiden af en grydeske, så kernerne falder ud. Skyl spidskålen og skær det i tynde strimler. Hak persillen fint og bland det med spidskål, granatæblekerner og en valgfri dressing.

3. Varm lidt olivenolie op på en pande. Slå æggene ud på panden og krydr med salt og peber. Steg spejlæggene som du bedst kan lide dem.

4. Server de bagte kartofler med en skive osteroulade eller anden friskost på toppen sammen med den sprøde salat og spejlæggene. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at få kernerne ud af granatæblet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre