Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
0 min
Her bruger vi gårsdagens lækre vintergryde med fasan og kartoffelmos. Kold kartoffelmos er genialt at bruge til klatkager, som vi steger på panden. Hertil ærter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- rester fra kartoffelmos
- 1 pottepurløg
- 2 stkæg
- 3 spskhvedemel
- rester fra vintergryde
- 400 gramfrosne ærter
- 90 gramperleløg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Bland den kolde kartoffelmos med klippet purløg, æg, mel, lidt salt og peber. Steg klatter af mosen på en pande i lidt olivenolie, til de er gyldne på begge sider.2
Imens klatkagerne steger: Opvarm resterne fra gårsdagens vintergryde med fasan.3
Tilbered ærterne efter anvisningen på posen.4
Server vintergryden med klatkager, ærter og perleløg på toppen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave klatkager af kartoffelmosen.