Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
50 min
Med denne opskrift slipper du både for at brænde din risengrød på og endda at skulle røre i den undervejs. Risengrøden tilberedes færdig under dynen, hvor den bare skal hygge sig frem til servering. Så sparer du både tid og strøm og får lune fødder ved sengetid. Vi serverer grøden med en hurtig bærkompot på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Risengrød
- 3 dlvand
- 250 gramgrødris
- 15 dlsødmælk
- salt
- Bærkompot
- 200 gramfrossen bærmix
- 1 spskvand
- 0.5 spskvaniljesukker
- 1 spskrørsukker
Fremgangsmåde
1
Kog vandet op i en gryde ved middel varme - hvis du har en støbejernsgryde, så brug denne, da den holder bedre på varmen. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt mælk, bring det i kog under omrøring og lad grøden småkoge i 10 minutter under grundig omrøring. Sluk for varmen og læg låg på gryden.2
Pak gryden godt ind i to håndklæder og herefter godt ind i en dyne. Lad gryden stå pakket ind i dynen ca. 50-60 minutter eller mere. Lav imens kompotten.3
Hæld den frosne blanding i en gryde sammen med vand, vaniljesukker og rørsukker. Lad det hele simre i 10 minutter og hak evt. de største bær i mindre stykker med grydeskeen.4
Tilbage til grøden. Pak den ud af dynen og rør godt rundt. Smag til med lidt salt.5
Server grøden med bærkompot på toppen og evt. med rød saftevand eller hvidtøl. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn: Lad dine børn røre i gryden og smage grød og kompot til.