Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
+45 min
0 min
En lækker og nem julemenu med confiteret andelår, hvide og brunede kartofler, saftig rødkålssalat med appelsin, hasselnøddeflager og mørk chokolade og selvfølgelig masser af brun sovs. God fornøjelse - og glædelig jul!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 4 stkconfiteret andelår
- 1 stkløg
- 5 dlpiskefløde
- 1 terninghønsebouillon
- 425 gramkartofler på glas
- 100 gramsukker
- 50 gramsmør
- 0,5 stkrødkålshoved
- 2 stkappelsin
- 25 grammørk chokolade
- 20 gramhasselnøddeflager
- sovsekulør
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand - disse kartofler serveres som hvide kartofler.2
Tilbered andelårene efter anvisningen på pakken. Krydr med salt og peber inden servering.3
Pil skrællen af løget og halver det. Varm en kasserolle op med lidt olivenolie og svits de halve løgstykker. Tilsæt piskefløde og bouillon og lad det simre. Løget skal blive i, indtil sovsen skal smages til.4
Hæld vandet fra glaskartoflerne og dup dem tørre med et rent viskestykke.5
Hæld sukker på en kold pande og lad det smelte ved svag varme, uden at du rører i det - husk hele tiden at holde øje og pas på det ikke brænder på.6
Tilsæt smørret og rør godt. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rør forsigtigt, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 min. begynder sukkeret at sætte sig, og kartoflerne er færdige.7
Snit kålen fint - brug evt. et mandolinjern. Vend rødkålen med saften fra en halv appelsin, salt og peber. Pil skrællen af appelsinerne og skær kødet i mundrette stykker. Hak chokoladen. Vend det hele sammen og top med hasselnøddeflager.8
Tag løget op af sovsen, tilsæt sovsekulør og smag til med salt og peber.9
Server de confiterede andelår med hvide og brunede kartofler, kålsalat og masser af brun sovs. Velbekomme - og rigtig glædelig jul!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og duppe glaskartoflerne tørre. De kan også smage sovsen til.