Confiteret andelår med hvide og brunede kartofler, rødkålssalat og brun sovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 4 stkconfiteret andelår
  • 1 stkløg
  • 5 dlpiskefløde
  • 1 terninghønsebouillon
  • 425 gramkartofler på glas
  • 100 gramsukker
  • 50 gramsmør
  • 0,5 stkrødkålshoved
  • 2 stkappelsin
  • 25 grammørk chokolade
  • 20 gramhasselnøddeflager
  •  sovsekulør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Confiteret andelår med hvide og brunede kartofler, rødkålssalat og brun sovs

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En lækker og nem julemenu med confiteret andelår, hvide og brunede kartofler, saftig rødkålssalat med appelsin, hasselnøddeflager og mørk chokolade og selvfølgelig masser af brun sovs. God fornøjelse - og glædelig jul!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 4 stkconfiteret andelår
  • 1 stkløg
  • 5 dlpiskefløde
  • 1 terninghønsebouillon
  • 425 gramkartofler på glas
  • 100 gramsukker
  • 50 gramsmør
  • 0,5 stkrødkålshoved
  • 2 stkappelsin
  • 25 grammørk chokolade
  • 20 gramhasselnøddeflager
  •  sovsekulør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand - disse kartofler serveres som hvide kartofler.

2. Tilbered andelårene efter anvisningen på pakken. Krydr med salt og peber inden servering.

3. Pil skrællen af løget og halver det. Varm en kasserolle op med lidt olivenolie og svits de halve løgstykker. Tilsæt piskefløde og bouillon og lad det simre. Løget skal blive i, indtil sovsen skal smages til.

4. Hæld vandet fra glaskartoflerne og dup dem tørre med et rent viskestykke.

5. Hæld sukker på en kold pande og lad det smelte ved svag varme, uden at du rører i det - husk hele tiden at holde øje og pas på det ikke brænder på.

6. Tilsæt smørret og rør godt. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rør forsigtigt, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 min. begynder sukkeret at sætte sig, og kartoflerne er færdige.

7. Snit kålen fint - brug evt. et mandolinjern. Vend rødkålen med saften fra en halv appelsin, salt og peber. Pil skrællen af appelsinerne og skær kødet i mundrette stykker. Hak chokoladen. Vend det hele sammen og top med hasselnøddeflager.

8. Tag løget op af sovsen, tilsæt sovsekulør og smag til med salt og peber.

9. Server de confiterede andelår med hvide og brunede kartofler, kålsalat og masser af brun sovs. Velbekomme - og rigtig glædelig jul!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og duppe glaskartoflerne tørre. De kan også smage sovsen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre