Marokkansk kylling serveret med tomatsovs og bulgur

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkyllingelår
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 200 grambulgur
  • 2 stkrødløg
  • 300 gramsnitbønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dlvand
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Marokkansk kylling serveret med tomatsovs og bulgur

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Saftige kyllingelår marineret i karry, spidskommen og kanel og serveret med en lækker tomatsovs med grønne snitbønner, oliven og bulgur som tilbehør. Kan du ikke få snitbønner, kan du bruge almindelige grønne bønner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkyllingelår
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 200 grambulgur
  • 2 stkrødløg
  • 300 gramsnitbønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dlvand
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Vend kyllingelårene i olivenolie, halvdelen af spidskommen, karry, kanel, salt og peber efter smag. Læg dem herefter i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 30 min.

3. Kog bulguren efter anvisningen på posen.

4. Pil skrællen af rødløget og skær det i tynde strimler. Skyl bønnerne, skær enderne af og skær dem i ca. 2 cm. tykkelse. Bruger du frosne bønner, så overhæld dem med kogende vand i en skål og lad dem herefter dryppe af. Skær dem evt. i mindre stykker på skrå.

5. Varm en pande op med olivenolie og svits resten af spidskommen, karry og kanel sammen med løg og bønner. Tilsæt hakkede tomater, vand og oliven og lad det simre til kyllingelårene er færdige. Smag til med salt og peber og evt. flere krydderier.

6. Server den marrokanske kylling med tomatsovs og bulgur. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn marinere kyllingelårene og komme dem i et ovnfast fad.

Ekstra smag: Top med friskhakket persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.