Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker sommerret med kyllingefilet, kartofler vendt med bbq-sauce, vandmelonsalat med agurk og feta og en færdiglavet tzatziki som tilbehør. Steg kyllingefileterne på grillen, hvis vejret er til det. Kan du ikke få ægte feta, så brug salatost i stedet. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 3 spskbbq sauce
- 450 gramkyllingefilet
- 0.5 stkagurk
- 0.5 stkvandmelon
- 200 gramgræsk fetaost
- 200 gramtzatziki
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i halve. Vend kartoflerne med bbq-sauce, salt og peber. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.3
Flæk kyllingefileterne på midten så du får to flade fileter af hver. Fyr op under grillen eller varm en pande op med olivenolie. Steg kyllingefileterne på begge sider og krydr med salt og peber.4
Skyl agurken og skær den ud efter eget ønske. Skær skrællen af vandmelonen og skær melonkødet i små tern. Skær også fetaosten i små tern.5
Vend agurk, vandmelon og fetaost sammen med lidt olivenolie, salt og peber.6
Kom tzatzikien op i en skål og server kyllingefilet med bbq-kartofler, vandmelonsalat og tzatziki.7
Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrubbe og skylle kartoflerne.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.