Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Spaghetti al limone er en klassisk italiensk ret, hvor spaghetti vendes i en cremet mascarponecreme med citron og toppes med ristede pinjekerner og revet ost. Hertil serverer vi en lækker melonsalat med rucola. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 grambucatinipasta
- 2 fedhvidløg
- 250 grammascarpone
- 2 stkøkologisk citron
- 50 gramrevet parmesan
- 25 grampinjekerner
- 70 gramrucola
- 1 stkcantaloupemelon
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.2
Blend skrællet hvidløg, mascarpone, skyllet og revet citronskal, saften fra citronerne og revet parmesan. Hæld ca. 0.5 dl pastavand ved og blend videre. Stil citroncremen til side til senere brug.3
Rist pinjekernerne på en tør pande til de har taget farve. Lad dem køle af på en tallerken.4
Skyl rucolaen grundigt. Skræl melonen, fjern kernerne og skær i skiver eller tern. Bland rucolaen sammen med melonen. Smag til med salt, peber og olivenolie.5
Vend spaghettien med mascarponecreme, smag til med salt og peber og top med pinjekerner og ekstra revet parmesanost. Server med melonsalaten som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære melonen i skiver eller tern.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.