Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Pandekager på en ny måde, som er perfekt til forårs- og sommermånederne, hvor hyldeblomsterne springer ud. Hyldeblomst-skærmene dyppes i klassisk pandekagedej, hvorefter de steges og serveres med sirup eller syltetøj. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2.5 dlhvedemel
- 2 spsksukker
- 1 tskvaniljesukker
- 2 stkæg
- 2 spsksmør
- 2.5 dlmælk
- 8 stkhyldeblomstskærme
Fremgangsmåde
1
Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk herefter æg og smeltet smør i melblandingen.2
Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk til dejen er glat og uden klumper.3
Gør en pande klar. Varm den op og smelt smørret. Skyl nu hyldblomstskærmene grundigt. Hold fast i stænglen og dyp skærmene i dejen. Løft nu hyldeblomstskærmene over på panden. Klip stilken af og bag pandekagen færdig. Du kan også vælge at beholde stilken på og så blot gennembage pandekagen på den ene side og så bruge stilken som "håndtag", når du spiser pandekagen.4
Server hyldeblomstpandekagerne med sirup, sukker eller syltetøj - eller lige hvad du har lyst til. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at slå æg ud. De kan også piske dejen sammen.
Hvis du ikke kan piske klumperne ud af dejen, så brug en stavblender. Du kan også hælde alle ingredienserne i en blender, hvis du har sådan en i køkkenet. Og husk, at børn elsker både at spise og bage pandekagerne. Så tag dem med i køkkenet og lad dem få deres egen pande og palet.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.