Sprød sommertærte med blomkål og skinke. Hertil melonsalat.

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 275 gramtærtedej
  • 6 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 stkblomkål
  • 140 gramsoltørrede tomater i olie
  • 2 fedhvidløg
  • 150 gramskinke i tern
  • 0.5 stkvandmelon
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sprød sommertærte med blomkål og skinke. Hertil melonsalat.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Her har vi lavet en lækker sommertærte, der er fyldt med skinke, soltørrede tomater og blomkål. Vi serverer tærten med en saftig vandmelonsalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 275 gramtærtedej
  • 6 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 stkblomkål
  • 140 gramsoltørrede tomater i olie
  • 2 fedhvidløg
  • 150 gramskinke i tern
  • 0.5 stkvandmelon
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Fordel dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel, så den ikke bobler op. Bag nu tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den ud.

3. Pisk æggene sammen med mælk, oregano og lidt salt og peber.

4. Skær blomkål og soltørrrede tomater i mindre stykker og steg begge dele på en pande i lidt olie sammen med presset hvidløg og skinke i 3-4 minutter. Fordel blomkål, soltørrede tomater og skinke på tærtebunden og hæld til sidst den piskede æggemasse over.

5. Bag tærten i 20-25 minutter til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade.

6. Skræl vandmelonen og skær den i tern. Skræl rødløget og skær det i tynde strimler. Bland vandmelon og rødløg og top med smuldret salatost, olivenolie, saften fra citronen, salt og peber.

7. Server den lækre tærte med vandmelonsalaten som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggene sammen med mælk og oregano. De kan også skære melon i tern.

Ekstra smag: Lav en god dressing til salaten med olie, eddike, presset hvidløg, honning, skyllet og revet citronskal og salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.