Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Polenta er en italiensk klassiker! Her serverer vi polentaen med en lækker italiensk salsicciapølse i tomatsauce og grillet peberfrugt som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramsalsicciapølse
- 2 fedhvidløg
- 400 gramtomatsauce
- 2 stksnackpeber
- 1 litervand
- 30 gramsmør
- 200 grampolenta el. majsgryn
- 150 gramcheddar i tern
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tag skindet af pølserne og skrab alt kødet fri med en kniv. Smuldr kødet og steg det på en pande med presset hvidløg i lidt olie. Tilsæt tomatsaucen og lad det simre mens du gør resten klar.2
Skyl og rens snackpeberne og skær dem i grove stykker. Steg dem på en pande eller grill dem, hvis vejret er til det. De skal have kort tid, så de stadig har bid.3
Bring vandet i kog i en gryde sammen med smør. Tilsæt majsgrynene og rør godt rundt med et piskeris. Når polentaen er tyk, slukker du for varmen og tilsætter revet ost. Smag til med salt og peber.4
Server polentaen på en tallerken toppet med tomatsaucen med salccicia og stegt peberfrugt som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugten i grove tern. De kan også røre i gryden med polentaen. Lad dem endelig også smage til - så er det nemmere at smage på nye retter.
Polenta kan hedde enten polenta eller majsgryn og findes på hylden med mel og gryn i supermarkedet.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.