Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
15 min
Fantastiske små tærter lavet med fyld af brun farin, smør og blommer. Tærterne bages upside down og serveres med en klat flødeskum på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 6 stkblommer
- 275 grambutterdej i rulle
- 50 gramsmør
- 50 grambrun farin
- 1.5 dlpiskefløde
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.2
Skyl blommerne, halver dem og fjern stenene. Skær blommerne i skiver. Rul butterdejen ud og skær den i ni firkantede stykker.3
Skær smørret ud i det samme antal stykker, som du har skåret butterdejen i. Fordel smørstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og godt med mellemrum imellem. Top hvert smørstykke med en teskefuld brun farin og fordel blommerne ovenpå.4
Læg til sidst butterdejen ovenpå hvert stykke og klem dejen godt sammen rundt om i kanten.5
Bag de små tærter i ca. 15 minutter til de er blevet gyldne og dufter dejligt.6
Pisk i mellemtiden flødeskummet let og luftig.7
Lad kagerne køle af inden du vender dem forsigtigt med en paletkniv. Hvis karamellen er flydt lidt ud, så fordel det ovenpå tærterne.8
Server tærterne med en klat flødeskum. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære dejen ud i firkanter. De kan også skære blommer i skiver og fordele ingredienserne på bagepladen.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.