Bagt blomkål vendt i cremet sovs med kartofler. Hertil bulgur.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 grambulgur
  • 1 stkblomkål
  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 4 dlkokosmælk
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  mangochutney
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Bagt blomkål vendt i cremet sovs med kartofler. Hertil bulgur.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lækker og smagfuld vegetarisk ret med bagt blomkål og kartofler, der er vendt med kokosmælk, karry, spidskommen og paprika. Vi serverer retten med bulgur. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 grambulgur
  • 1 stkblomkål
  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 4 dlkokosmælk
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  mangochutney
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på posen og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og pluk små buketter af blomkålen og vend dem sammen med olivenolie, salt og peber. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry, spidskommen og paprika.

4. Tilsæt kartofler, koksmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Lad sovsen simre under låg i ca. 20 min. Husk at røre i gryden undervejs. Smag til med salt og peber.

5. Vend de bagte blomkålsbuketter i sovsen inden servering og server retten med dampende varme bulgur og mangochutney på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle kartoflerne.

Ekstra smag: Top med peanuts.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.