Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker og smagfuld vegetarisk ret med bagt blomkål og kartofler, der er vendt med kokosmælk, karry, spidskommen og paprika. Vi serverer retten med bulgur. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 grambulgur
- 1 stkblomkål
- 500 gramkartofler
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 0.5 spskkarry
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskpaprika
- 4 dlkokosmælk
- 70 gramtomatpuré
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- mangochutney
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Kog bulguren efter anvisningen på posen og tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skyl og pluk små buketter af blomkålen og vend dem sammen med olivenolie, salt og peber. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.3
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry, spidskommen og paprika.4
Tilsæt kartofler, koksmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Lad sovsen simre under låg i ca. 20 min. Husk at røre i gryden undervejs. Smag til med salt og peber.5
Vend de bagte blomkålsbuketter i sovsen inden servering og server retten med dampende varme bulgur og mangochutney på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle kartoflerne.
Ekstra smag: Top med peanuts.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.