Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
20 min
Saftige marinerede kyllingelår der steges i ovnen med kartofler og serveres med en lækker svampesauce og sprød granatæblesalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Kyllingelår og ovnkartofler
- 650 gramsmå kartofler
- 800 gramkyllingeoverlår
- 3 spskketchup
- 0.5 spskpaprika
- 1 fedhvidløg
- olivenolie
- salt
- peber
- Svampesauce og salat
- 100 gramskiveskårne champignon
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spsktimian
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 2.5 dlpiskefløde
- 2 dlvand
- 1 stkgranatæble
- 3 stkæbler
- salat efter eget valg
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Skrub kartoflerne og halver dem.2
Vend kartoflerne i et fad med olie og læg kyllingelårene ovenpå. Lav en hurtig marinade af ketchup, paprika, presset hvidløg og salt og peber. Smør kyllingelårene med marinaden og bag dem i ovnen i 40-50 minutter til de er gennemstegte.3
Steg svampene på en pande med olie til de er blevet brune. Tilsæt presset hvidløg, timian, boullion, fløde og vand. Lad det simre og smag til med salt og peber.4
Halver granatæblet og pres kernerne ud i en skål - men pas på tøjet! Skyl æblerne og skær dem i mundrette stykker. Skyl salaten og bland den med granatæblekerner og æbler og top med dressing efter eget valg.5
Server kyllingelårene med stegte kartofler, svampesauce og sprød salat. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æblerne i skiver. De kan også smage saucen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.