Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
10 min
Ventetid
60 min
Disse græskarboller er et sikkert hit på morgenbordet - eller om eftermiddagen til en flok sultne unger, der kommer hjem fra skole og institution. Du kan også bruge dem på madpakken med lækkert pålæg.
Portioner
Ingredienser
- 1 1/2 dlkogende vand
- 3 1/2 dlmælk
- 50 gramgær
- 1 spskhonning
- 200 gramfuldkornshvedemel
- 2 tsksalt
- 200 gramgræskarkerner
- 2 spskolivenolie
- 400 gramhvedemel
Fremgangsmåde
1
Bland vandet med mælken. Rør gær og honning sammen med mælkeblandingen i en røremaskine eller en skål, til gæren er opløst.2
Tilsæt fuldkornshvedemel, salt, 150 gram græskarkerner - resten gemmes til drys - og olivenolie. Tilsæt til sidst hvedemelet og rør på fuld drøn, til dejen har sluppet siderne af skålen. Lad derefter dejen hæve i skålen under et viskestykke i 45 min.3
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.4
Fugt hænderne og form dejen til ca. 15 boller, der sættes på en bageplade med bagepapir. Drys med de sidste 50 gram græskarkerner. Sæt bollerne i ovnen og hæld 1 dl koldt vand i bunden af ovnen og luk lågen hurtigt. Skru varmen ned til 200 grader og bag bollerne ca. 15 min., eller til de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem i bunden.5
Velbekomme!