Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
En nem og lækker forret, der er perfekt til nytårsaften eller som forret til en asiatisk menu. Vi har toppet friteret rispapir med laks, lakserogn, forårsløg og chilimayo. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 dlrapsolie
- 2 stkrispapir
- 225 gramfersk laks
- 20 gramsesamfrø
- 1 stklime
- 2 stkforårsløg
- 40 gramsyltede rødløg
- 30 gramlakserogn
- 20 gramchilimayonnaise
- 0.25 pottefriske koriander
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1 Opvarm olien i en lille gryde og klip rispapir i kvarte.
2 Dyp et lille stykke rispapir i olien for at se, om olien er varm nok. Når rispapiret puffer, er olien klar. Fritter nu et stykke rispapir ad gangen. Det går stærkt, så vær klar med en tang eller hulske til at tage rispapiret op, så snart det er puffet. Lad rispapiret dryppe af på lidt køkkenrulle og drys med salt.
3 Steg laksen i lidt olie på en pande - brug evt den olie, du har stegt rispapir i. Krydr med salt og peber. Del herefter laksen i mindre stykker med to gafler i en skål og vend sammen med sesamfrø og friskpresset limesaft fra en halv lime. Gem den anden halvdel til senere. Hvis du vil have ekstra smag, kan du riste sesamfrøene på en tør pande og lade dem køle af, inden du vender dem sammen med laksen.
4 Skyl forårsløgene, fjern top og bund og skær forårsløgene i tynde ringe.
5 Fordel laksen på rispapir-stykkerne lige inden servering og top med forårsløg, syltede rødløg, lakserogn, chilimayo og friske koriander. Pynt med en lille skive lime. Server straks som snack eller forret, da rispapiret ellers bliver blødt. Velbekomme!
Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande laksen med lime og sesam og toppe rispapir-stykkerne med fyld.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



