Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
45 min
0 min
Vores klassiske risengrød toppet med lækker kompot af æble og hokkaidogræskar. En lækker og anderledes udgave af julefavoritten - husk nisseøl og rød saftevand. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Risengrød
- 2 dlvand
- 200 gramgrødris
- 12 dlmælk
- salt
- Græskarkompot
- 0.5 stkhokkaidogræskar
- 1 stkæble
- 1.5 dlvand
- 4 tskvaniljesukker
- 1 tskstødt kanel
- 50 gramsukker
- 50 gramvalnødder
- salt
- citron
Fremgangsmåde
Risengrød
1
Bring vandet i kog i en gryde ved middel varme. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt mælken og rør jævnligt, indtil grøden koger. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden simre i ca. 35-40 minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt.Græskarkompot
2
Imens grøden koger, kaster du dig over kompotten. Altså. På den ikke-fysiske måde! Skræl græskar og æbler og fjern kernerne. Skær begge dele i tern.3
Bring æbler og græskar i kog i en gryde sammen med vand, vaniljesukker, kanel og sukker og lad det simre indtil grøden er færdig. Husk at røre undervejs og sørg for, at gryden ikke koger tør. Tilsæt i så fald en smule mere vand.4
Når kompotten er kogt ud, smager du den til med lidt salt, citronsaft og evt. mere sukker, hvis du synes.5
Server grøden med kompot og valnødder på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til!6
Velbekomme!Tip
Har du lidt tid tilovers, så rist valnødderne i lidt akaciehonning på en pande og lad dem køle af på en tallerken, inden du hakker dem groft. Gem lidt risengrød og topping til ungernes madpakker, hvis de skal i skole eller institution dagen derpå - det er altid et hit!