Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Kombinationen af grøn karry, kokosmælk og lime er virkelig god! Prøv selv i denne hurtige ret med svinekød og sprøde papadums, der er en slags asiatisk chips, der smager helt fantastisk. Og er du mere til kylling, kan du sagtens erstatte svinekødet med kyllingefileter.
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 35 gramcashewnødder
- 2 cmfrisk ingefær
- 1 fedhvidløg
- 0.5 bundtforårsløg
- 150 gramchampignon
- 500 gramsvinekød i strimler
- 1/2 spskgrøn karrypasta
- 120 grambambusskud
- 2 dlkokosmælk
- 3 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 1 stkøkologisk lime
- 1 spsksoya- eller fiskesauce
- olie til friture
- olivenolie
- papadums
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Rist nødderne på en tør pande og stil dem til side. Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Vask forårsløgene og skær dem i mundretter bidder på skrå. Hak lidt af den grønne top helt fint til pynt. Vask champignonerne og skær dem i kvarte.3
Lynsteg nu kødet i en wok eller dyb pande i lidt olie sammen med ingefær, hvidløg og karrypasta. Når kødet har fået lidt farve, tilsætter du bambusskud, forårsløg og champignoner. Steg videre et par minutter og tilsæt kokosmælk, vand og bouillonterning. Bring det i kog. Lad det simre, til kødet er gennemstegt og tilsæt så reven skal og saft fra limefrugten og soya. Smag til og tilsæt evt. mere karrypasta, hvis retten skal være stærkere.4
Tilbered de sprøde papadums i enten mikroovn eller olie efter anvisningen på pakken. Server med ris og drys med ristede cashewnødder og lidt hakket top fra forårsløgene.5
Velbekomme :o)Tip
Papadums fås i de fleste supermarkeder og findes ofte i små papæsker fra f.eks. Santa Maria på hylden med specialiteter, nudler osv. Har du i øvrigt kokosmælk tilovers, kan du blot fryse det ned i en plastbeholder med låg og tø det op næste gang, du skal bruge det.