Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
10 min
Ventetid
60+ min
Æblechips kan købes i det fleste supermarkeder, men de er super nemme at lave selv! Alt du skal bruge er to ingredienser - æbler og kanel. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 2 stkæbler
- stødt kanel
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 100 grader varmluft2
Vask æblerne og fjern kernehusene, mens æblerne stadig er hele. Det er nemmest at bruge en kernehusudstikker, der kan købes i de fleste isenkrambutikker, men du kan også bare bruge en lille kniv. Skær rundt om kernehuset igennem æblet fra den ene ende til den anden, så der kommer et langt hul igennem hele æblet.3
Skær nu helt tynde skiver af æblerne, enten på et mandolinjern eller med din allerbedste yndlingskniv. Og husk at passe på fingrene!4
Læg skiverne i et enkelt lag på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir. Drys skiverne med kanel og bag dem i ovnen i ca. halvanden time, til de er smukt gyldne og krøllede i kanterne. Men husk at holde øje med dem og vend dem halvvejs, så de bliver sprøde på begge side. Ovne er forskellige, og måske skal skiverne ha' lidt mere - måske lidt mindre. Selvom de føles en smule bløde, når de tages ud af ovnen, bliver de sprøde, når de bliver kolde.5
Velbekomme :o)Tip
Opbevar chipsene i en beholder med tætsluttende låg. De bliver bløde efter noget tid, men så giver du dem bare 15-20 minutter i ovnen, og så er de sprøde igen!