Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Frygt ej den grønne kartoffelmos! Grønt er godt for øjnene, og denne udgave er også fantastisk for ganen, også de mindstes, for den smager virkelig godt. Den har en cremet konsistens og ærterne giver den en let sødme. Du kan både bruge friske og frosne ærter. Torsken har fået et skud hvidløg og er toppet med knasende rød peberfrugt og frisk tomat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramkartofler
- 200 gramfriske eller frosne ærter
- 400 gramtorskeloins el. torskefilet
- 1 fedhvidløg
- 2 stkmajskolber
- 30 gramsmør
- 2 dlmælk
- 1.5 tsksalt
- 1 stkrød peberfrugt
- 2 stktomater
- 1 stkcitron
- hvedemel
- olivenolie
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde med saltet vand, til de er møre. Kog ærterne i 5-10 minutter, hvis de er frosne, og et par minutter, hvis de er friske, og giv dem herefter en ordentlig snurretur i en minehakker eller foodprocessor, så du får en glat ærtepuré.2
Imens kartoflerne koger, steger du torsken. Vend torskefilterne i lidt mel og steg dem i olivenolie på en pande. Krydr med salt og peber og smør lidt presset hvidløg på fisken med en finger. Kør panden lidt frem og tilbage og vend torsken forsigtigt, når den slipper panden og har fået lidt farve. Når fisken deler sig i lameller, når du trykker let på den med en gaffel, er den færdig.3
Kog majskolber i 5-10 minutter og skær dem i mindre stykker. Vikl evt. et rent viskestykke rundt om dem, når du skærer dem, da de er mega varme!4
Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør, mælk, salt og peber. Mos med en elpisker, et piskeris eller en kartoffelmoser og tilsæt til sidst ærtepuréen. Smag til med salt og peber.5
Rens og skyl peberfrugter og tomat og skær begge dele i små tern, som du topper fisken med. Servér med citronskiver og den lækre kartoffel- ærtemos.6
Velbekomme!Tip
Hvis du kan finde torskeloins i supermarkedet, er det helt perfekt. Hvis ikke de findes i frisk udgave, så kan de oftest fås på frost. Torskeloins er tykkere stykker - en slags mørbrad, der er ekstra blød og saftig. Men ellers bruger du bare torskefilet.