Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Vi har lavet en super god og sommerlig salat med både spidskål, melon, salatost, persille og en citrondressing. Den egner sig især godt til grillmad eller andre sommerlige retter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 20 gramsesamfrø
- 0.5 stkspidskål
- 0.5 stkvandmelon
- 1 pottepersille
- 0.5 stkøkologisk citron
- 1 tskdijonsennep
- 1 spsksirup
- 3 spskolivenolie
- 0.5 tsksalt
- peber
- 100 gramsalatost i tern
Fremgangsmåde
1
Start med at riste sesamfrøene på en tør pande til de popper og bliver brune - de kan godt poppe lidt meget, så hold evt. låg over, eller brug alufolie. Lad dem køle af på en tallerken.2
Skær spidskål i tynde strimler. Skær melonkødet i tern og hak persillen fint.3
Riv citronen på den fine side af rivejernet og pres herefter saften ud i en skål. Bland det godt med sennep, sirup, olie, salt og peber. Pisk godt sammen og vend med salaten. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft, hvis der ikke var så meget saft i citronen.4
Anret salaten i et fad og pynt med salatost på toppen.5
Vebekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære melonen i tern, blande dressing og pynte med salatost.