Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
40 min
Kartoffelbåde i ovn er et godt alternativ til fedtede friturefritter, og med deres sprøde overflade og bløde midte, smager de endda endnu bedre! Hemmeligheden bag lækre kartoffelbåde er at lægge dem i vand, inden de kommer i ovnen. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 4 stkbagekartofler
- olivenolietil dryp
- salt
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.2
Skær kartoflerne ud i både. Pas på de ikke bliver for tynde.3
Hæld kartoflerne i en skål og skyl dem godt med vand, så alt det mælkehvide stivelse forsvinder. Lad kartoflerne stå dækket af vand i fem minutter - gerne mere, hvis du har tid. Det fjerner en del af stivelsen i kartoflerne, så de bliver sprøde udenpå og bløde indeni, når de bliver stegt i ovnen.4
Hæld vandet fra, tør kartoflerne i et rent viskestykke og fordel dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Vend dem i en god slat olivenolie og lidt salt.5
Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil de er flotte og gyldne. Krydr med salt og server. Velbekomme!