Italienske kødboller med ost og frisk pasta

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 pottepersille
  • 1 kuglemozzarella
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 25 gramrasp
  • 2 tsksalt
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.25 spsktørret oregano
  • 1 dlvand
  •  frisk pasta
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Italienske kødboller med ost og frisk pasta

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Vi har udfordret den klassiske kødbolle og gemt en lille osteskat i midten! De er overraskende nemme at lave, og smager mega godt. Hvem har måske nogensinde haft det fjerneste mod smeltet ost??? Vi har serveret kødbollerne med tomatsauce og frisk pasta. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 pottepersille
  • 1 kuglemozzarella
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 25 gramrasp
  • 2 tsksalt
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.25 spsktørret oregano
  • 1 dlvand
  •  frisk pasta
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg og del i to bunker. Skyl og hak persillen fint og skær mozzarellaen i små stykker á ca. 1.5 x 1.5 cm.

2. Rør nu kødet sammen med halvdelen af løget og hvidløget samt persille, æg, rasp, salt og mælk. Brug evt. fingrene, det er ofte nemmere. Farsen skal have konsistens som tyk havregrød.

3. Fugt hænderne med vand og form en lille kødbolle på størrelse med en golfbold. Tryk den flad og læg et stykke mozzarella i midten. Fold fars rundt om, så man ikke kan se osten (skatten!) og form den rund og pæn igen. Fortsæt til der ikke mere kød og ost.

4. Husk i øvrigt altid at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød.

5. Steg kødbollerne i en dyb pande i lidt olivenolie. De skal ikke steges færdige, men blot tage lidt farve. Tag dem af panden og stil dem til side.

6. Steg den sidste halvdel af løg og hvidløg i en slat olivenolie sammen med paprika på panden. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, tørret oregano eller timian og vand og rør godt. Læg nu forsigtigt kødbollerne i tomatsaucen og bring i kog. Husk låg, da tomatsauce har det med at sprøjte på den knap så sjove måde - særligt hvis du har en hvid bluse på, du er glad for!

7. Lad kødboller og sauce simre i ca. 10 minutter, eller til bollerne er gennemstegte. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.

8. Smag saucen til med salt og peber og server de lækre kødboller med frisk pasta og evt. lidt revet ost og grønt på toppen.

9. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre