Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
20 min
Frittata, omelet, æggekage eller tortilla - kært barn har mange navne. Her kalder vi den frittata (se os!) og laver den med kartofler, bacon og champignon - og med nem salat som tilbehør. Det smager super godt og er virkelig nemt at lave. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramkartofler
- 1 stkløg
- 200 gramchampignon
- 200 grambacon i tern
- 8 stkæg
- 1 tskbagepulver
- 1.5 dlmælk
- 0.5 spsktørret oregano
- salat efter eget valg
- 2 stktomater
- 0.5 stkagurk
- salt
- peber
- olivenolie
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft2
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde med saltet vand i ca. 10 minutter.3
Hak løget fint, rens champignonerne og skær dem i skiver.4
Steg løg, champignon og bacon på en pande i lidt olivenolie, til det hele har taget lidt farve og dufter dejligt!5
Bland løgblandingen sammen med kartoflerne og kom det i et ovnfast fad.6
Pisk æg, bagepulver, mælk, oregano, salt og lidt peber sammen i en skål. Hæld æggemassen over fyldet.7
Bag frittataen i ovnen i 15-20 min., til den er stivnet hele vejen igennem.8
Skyl salat, tomater og agurk og skær hele herligheden i mundrette stykker.9
Servér fritattaen med den grønne salat og lidt dressing på toppen.10
Velbekomme!Tip
Hvis du har solsikke- eller græskarkerner på lager, kan du riste dem på en tør pande og drysse dem over salaten.