Frikadellepølsehorn

Ingredienser

( ca. 30 styk )

  • Frikadellefars
  • 500 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 1 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  •  peber
  • Dej
  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spskolivenolie
  • 200 gramrugmel
  • 500 gramhvedemel
  • 1 stkæg
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

Frikadellepølsehorn

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Her har vi taget en klassisk frikadellefars og en klassisk opskrift på pølsehorn og forenet dem til noget helt fantastisk: Frikadellepølsehorn! De er virkelig gode og perfekte til madpakken. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Frikadellefars
  • 500 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 1 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  •  peber
  • Dej
  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spskolivenolie
  • 200 gramrugmel
  • 500 gramhvedemel
  • 1 stkæg

Fremgangsmåde

1. Rør kødet sammen med salt i en skål og rør efterfølgende løg og æg i farsen. Tilsæt mælk, mel og lidt peber og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk. Husk, at du skal kunne forme farsen en anelse.

2. Steg evt. en lille prøvedelle og smag til med salt og peber, så smagen er, som du vil have den.

3. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål sammen med gær og olie. Tilsæt rugmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er smidig. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer. Del den i tre stykker og rul hver del ud i en cirkel, der er ca. 1 cm i tykkelsen.

4. Skær hver cirkel ud i 8-12 trekanter. Form en lille pølse af en spsk. fars og læg den på det bredeste stykke af dejen og rul ind mod midten.

5. Læg frikadellehornene på en bageplade med snippen nedad, så pølsehornene ikke går op, når de bliver bagt.

6. Lad dem hæve i 30 minutter under et klæde og opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

7. Pensl hornene med æg og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er let gyldne. Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad børnene komme mel i skålen og røre dejen sammen så længe deres muller kan klare det.

Når du fryser hjemmebag ned og vil bruge det i ungernes madpakker, så kan du med fordel tage det ud af fryseren om morgenen samme dag, som det skal spises. På den måde når det at tø op til frokost og undgår at blive tørt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre