Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
25 min
De er super lækre, de her havrekiks med hasselnødder, særligt som en lille sød snack i madpakken. Og så er der endelig en god grund til at bruge dine yndlings udstikkerforme - også når det ikke er jul. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 gramhavregryn
- 1 dlkogt vand
- 100 gramsmør
- 50 gramsukker
- 50 gramhasselnødder
- 0.5 tsksalt
- 0.5 tskbagepulver
- 100 gramgrahamsmel
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.2
Overhæld havregrynene med det kogende vand i en skål og rør rundt. Lad det køle af, mens du ordner resten.3
Bland blødt smør og sukker og pisk det sammen i en skål.4
Hak hasselnødderne fint - enten med en kniv eller i en minihakker. Bland hasselnødderne med salt, bagepulver og grahamsmel.5
Bland "havregrøden" sammen med smør- og melblandingen, til dejen er fast.6
Hæld mel på ud på bordet og rul dejen ud tyndt ud i 3-4 mm tykkelse. Udstik dejen med dine yndlingsudstikkere.7
Læg forsigtigt småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de er smukt gyldne og dufter dejligt.8
Nyd havrekiksene som eftermiddagssnack eller som et sødt indslag i madpakken.9
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske sukkermassen og blande ingredienserne. Og selvfølgelig skal de udstikke småkagerne!