Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
15 min
Svinemørbrad er super mørt og lækkert kød til prisen. Her har vi lavet en mega god og nem udgave, der bliver brunet af på panden og stegt færdig i ovnen med lækker sovs og forårsløg. Hele herligheden serveres med majskolber og ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stksvinemørbrad
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 200 gramchampignon
- 1 dlvand
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 terningoksebouillon
- 0.5 spsktørret timian
- 4 stkforårsløg
- 2 stkmajskolber
- 2 stktomater
- salt
- peber
- olivenolie
- smør
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.2
Brun mørbraden af i lidt olivenolie eller smør på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Husk at krydre med salt og peber.3
Skær løg og hvidløg i tern. Rens champignonerne og skær dem i mindre stykker. Steg det hele i en blanding af smør og olivenolie på en anden pande - eller i en gryde. Tilsæt vand, madlavningsfløde, smuldret boullion og timian. Rør godt og smag til med salt og peber.4
Hæld sovsen over mørbraden og læg rensede forårsløg i siderne rundt i kanten af panden. Sæt panden i ovnen og lad mørbraden steger færdig - det tager ca. 15- 20 minutter. Har du ikke en pande, der kan gå i ovnen, så læg det hele i et ovnfast fad.5
Skær imens enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Del hver majskolbe i to og kog dem i saltet vand i ca. 10 min. Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.6
Når mørbraden er færdig, tager du panden ud af ovnen - pas på! Den er mega-naller-baller varm! Lad mørbraden trække utildækket på et spækbræt i fem minutter eller mere, inden du skærer den ud.7
Server den saftige mørbrad med ris, sovs, forårsløg og majskolber og top med cherrytomater.8
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære champignonerne i mindre stykker. De kan også skylle og skære tomaterne i halve.