Bønnehumus

Ingredienser

  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spsktahin-
  • 3 spskolivenolie
  • 1 tsksalt
  • 1 tskspidskommen
  • 0.5 stkcitron
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Bønnehumus

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Hummus er en super lækker dip til enten aftensmaden eller madpakken. Her har vi lavet en hummus med kidneybønner, som gør den lidt mere blød og smager sødere end normalt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spsktahin-
  • 3 spskolivenolie
  • 1 tsksalt
  • 1 tskspidskommen
  • 0.5 stkcitron

Fremgangsmåde

1. Hæld væden fra kidneybønnerne over i en skål - du skal bruge den om lidt. Blend kidneybønner, hvidløg, tahin, olivenolie, salt, spidskommen og saften fra den halve citron i en foodprocessor eller en minihakker.

2. Tilsæt lidt af væden fra kidneybønnerne, til hummusen har en lækker og cremet konsistens.

3. Smag til med lidt mere citron, salt og spidskommen, hvis det er nødvendigt.

4. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde alt sammen ned i foodprocessoren. De kan også være med til at smage humusen til. 

Tahin er en sesampasta, der kan fås i de fleste supermarkeder og oftest står på hylden med specialiteter. Hvis du ikke lige kan få tahin i dit lokale supermarked, kan du godt undvære det i en snæver vending!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre