Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
0 min
Bearnaisesauce er en favorit hos de fleste børn og voksne. Vi hører ikke til dem, der synes, at den fra supermarkedet smager dårligt. Men det tager ikke særligt lang tid at lave sin egen, og hvis du bare følger vores opskrift, behøver du ikke frygte, at den skiller :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 gramsmør
- 4 stkpasteuriserede æggeblommer
- 2 tskeddike- f.eks. hvidvins - eller æbleeddike
- 1 pottefrisk estragon
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af i gryden, så det er lillefingervarmt, når det skal bruges.2
Hæld æggeblommer og 2 tsk. eddike i en anden gryde. Tænd på middel blus og pisk kraftigt. Varmen må ikke være så høj, at æggene begynder at stege og blive til røræg. Så snart æggeblommerne begynder at tykne, pisker du lidt mere og tager gryden af varmen. Resten af tiden må gryden ikke komme tilbage på blusset - så undgår du, at sovsen skiller.3
Imens du pisker, tilsætter du lidt efter lidt det smeltede og lillefingerlune smør. Sovsens begynder nu at blive tyk og cremet. Tilsæt alt smørret, mens du pisker - men ikke den sidste mælkehvide del i bunden. Det er valle og skal bare smides ud.4
Tilsæt nu vasket og hakket estragon og smag til med salt, peber og evt. lidt mere eddike. Bearnaisen skal ikke serves varm men lun - hvis den bliver for varm, skiller den. Hvis du er modig, kan du lune den meget forsigtigt op, efter den er færdig - men pas på, den ikke bliver for varm! Blusset må kun stå på maks 2 - og du skal piske hele tiden. Sovsen må aldrig blive mere end lillefingervarm - ellers risikerer den at skille.5
Server med en lækker, saftig bøf og hjemmelavede ovenfritter.6
Velbekomme :o)