Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
15 min
Denne blomme- og æblemarmelade smager virkelig godt og er super lækker i sensommeren og om efteråret, hvor der er er masser af frugt på træerne! Vi har tilsat anis, der giver den en nærmest mandelagtig lakridssmag. Du kan sagtens erstatte blommer med andre frugter, f.eks. ferskener eller pære. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramæbler
- 250 gramblommer
- 200 gramsukker
- 0.5 dlvand
- 1 tskvaniljesukker
- 3 stkstjerneanis
- Atamon
- patentglas
Fremgangsmåde
1
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker. Fjern kernerne og skær blommerne i mindre stykker.2
Kog æbler og blommer i en gryde med låg sammen med sukker, vand, vaniljesukker og stjerneanis, til konsistensen er som tynd marmelade - vær opmærksom på, at den bliver tykkere, når den køler af. Det tager ca. 15 minutter. Bliver marmeladen for fast, kan du tilsætte lidt mere vand.3
Tilsæt evt. atamon efter anvisningen på posen eller flasken, hvis marmeladen skal holde i lang tid. Ellers hæld den varme marmelade på syltetøjsglas, der er skoldet i kogende vand først. Luk glassene og lad dem køle af.4
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad børnene skære de skrællede æbler og blommer i små stykker. Brug f.eks. de smarte og sikre børneknive fra Kiddikutter eller Kinderkitchen.