Indbagt skinke i butterdej med nem salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkbutterdej i rulle
  • 300 gramskinkestrimler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 100 grampikantost
  • 1 pottepurløg
  • 0.5 spsktørret oregano
  •  salat efter eget valg
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkavocado
  • 100 gramoliven
  •  dressing efter eget valg
  •  citron
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Indbagt skinke i butterdej med nem salat

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Måske kan du huske den klassiske skinkestang fra 80erne? Den har levet et stille liv siden da men får nu genoprejsning - for den smager fantastisk! I vores version har vi lavet små pakker, der også er perfekte i ungernes madpakker. Så husk at gem et par stykker. Vi serverer skinkepakkerne med en nem salat med tomater, oliven og avocado (eller hvad du nu har på lager). God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkbutterdej i rulle
  • 300 gramskinkestrimler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 100 grampikantost
  • 1 pottepurløg
  • 0.5 spsktørret oregano
  •  salat efter eget valg
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkavocado
  • 100 gramoliven
  •  dressing efter eget valg
  •  citron
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Pak butterdejen ud og giv den en rulletur med kagerullen, så den bliver en anelse tyndere. Skær dejen ud, så du i alt har otte aflange stykker - ca. 8 x 16 cm.

3. Hak skinken i mindre stykker. Skyl og skær peberfrugten i små tern. Bland skinken med pikantost, klippet purløg, oregano og peberfrugterne.

4. Fordel skinkefyldet på den ene halvdel af butterdejsstykkerne, men undlad at smøre på den yderste centimeter. Fold nu den anden halvdel af dejen over fyldet. Tryk med en gaffel langs kanten for at lukke dem godt sammen. Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter. Vil du have gyldne butterdejspakker, kan du pensle dem med lidt sammepisket æg.

5. Skyl salaten og kom den i en skål. Skyl og skær tomaterne i halve. Del avocadoen i to, fjern stenen og skær kødet i tern. Vend sammen med oliven og top med valgfri dressing.

6. Servér de sprøde butterdejspakker med den lækre salat.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre skinkeblandingen sammen. De kan også trykke pakkerne sammen med en gaffel og skære avocadoen i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre