Fiskepakker med butternutsquash

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkbutternutsquash
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 300 gramedamamebønner
  • 225 gramrødspættefileter
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  alufolie
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskepakker med butternutsquash

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Fiskepakker er ret hyggelige, og så er det sjovt for ungerne at pakke deres helt egen pakke op på tallerkenen. Vi har serveret pakkerne med butternutsquash a la hasselback og edamamebønner i en let flødesauce. Mums og god fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkbutternutsquash
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 300 gramedamamebønner
  • 225 gramrødspættefileter
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  alufolie
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

2. Skyl butternutsquash og skær den i kvarte på langs, så det ligner en båd. Fjern kerner. Skær riller i squashen uden at skære helt igennem. Læg dem i et ovnfast fad og hæld lidt olivenolie, salt og peber over. Bag dem, til de er gyldne - ca. 35 -40 min. Squashkødet bliver ikke helt blødt, som en kartoffel, så det er meningen, at den gerne må have lidt bid.

3. Hak hvidløg fint og skær løget og citron i både og bland det med edamamebønnerne - gem evt. lidt edamamebønner til serveringen.

4. Læg nu to stykker alufolie á ca. 30 cm pr. person som krydser på bordet. Altså et stykke folie på langs og derefter endnu et stykke folie ovenpå på tværs. Fordel fisken i de fire pakker og læg grøntsagerne oven på fisken og fordel madlavningsfløde. Drys med salt og peber ned i pakkerne. Luk til sidst sammen som pakker, men stadig med en åbning i toppen, så dampen kan slippe ud.

5. Læg foliepakkerne i ovnen og steg dem i ca. 15-20 minutter, til fisken er lige nøjagtigt mør og færdigtilberedt. Du kan tjekke det ved at trykke let på fisken med en gaffel. Når kødet deler sig i flager, er fisken færdig.

6. Servér en pakke til hver med de lækre hasselback butternutsquash og evt. lidt ekstra edamamebønner. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skære riller i squashen. De kan også fordele ingredienser i de fire pakker.

Kan du ikke finde butternutsquash, kan du erstatte det med hokkaidogræskar eller søde kartofler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre