Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En hurtig bøf på grillen med vanedannende bearnaisesmør på toppen og serveret med kartofler og baconasparges - det er sommermad når det er bedst. Mums og god fornøjelse.
Portioner
Ingredienser
- 125 gramsmør
- 1 brevbearnaisepulver- f.eks. Claus Holms
- 1 bundtgrønne asparges
- 75 grambacon i skiver
- 600 gramsmå kartofler
- 4 stkbøffer
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd grillen - eller stil din bedste pande klar på komfuret! Blødgør smørret ved stuetemperatur.2
Har du travlt, kan du blot skære smørret i tern og lægge det i en skål, der kan gå i mikroovnen. Giv smørret ca. 10 sekunder på fuld drøn. Smørret skal ikke smelte, men blot være så blødt, at du kan røre det sammen med en ske.3
Tilsæt nu halvdelen af bearnaisepulveret og rør godt. Smag til og tilsæt evt. mere bearnaisepulver. Læg det bløde smør i en aflang pølse på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse - ligesom en shawarma! Læg smørret i fryseren, mens du laver resten.4
Skyl aspargesene og knæk den nederste trevlede del af. Det smarte ved asparges er, at de helt selv knækker lige der, hvor de skal! Vikl et halvt stykke bacon om hver. Stil til side på en tallerken. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.5
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og steg imens bøfferne på grillen eller i lidt olivenolie på en pande, hvis det ikke er grillvejr. Husk at krydre med salt og peber. Grill til sidst de baconsvøbte asparges.6
Server de varme bøffer med kold bearnaisesmør på toppen og kartofler og asparges som tilbehør.7
Velbekomme :o)