Chocolate chip cookies med hasselnødder

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( 20 styk )

  • 220 gramLurpak smør
  • 130 gramsukker
  • 150 grambrun farin
  • 2 stkæg
  • 330 gramhvedemel
  • 1 tskbagepulver
  • 1 tsksalt
  • 1 tskvaniljesukker
  • 150 gramchokoladeknapper
  • 100 gramhasselnødder
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

Chocolate chip cookies med hasselnødder

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

Tryk her og se videoen hvor vi laver opskriften fra start til slut for børn. Chocolate chip cookies er super nemme at lave. Også for børn - evt. med lidt assistance fra mor og far. Denne version med masser af chokolade og hakkede hasselnødder er farligt vanedannende - og de er sprøde og bløde på den helt rigtige måde. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 220 gramLurpak smør
  • 130 gramsukker
  • 150 grambrun farin
  • 2 stkæg
  • 330 gramhvedemel
  • 1 tskbagepulver
  • 1 tsksalt
  • 1 tskvaniljesukker
  • 150 gramchokoladeknapper
  • 100 gramhasselnødder

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Tag smørret ud af køleskabet, så det får stuetemperatur. Har du travlt, kan du skære det i mindre stykker og giver det 5-10 sekunder på lav effekt i mikroovnen.

2. Rør nu smørret godt sammen med sukker og brun farin - med en elpisker eller din helt egen rugbrødsmotor. Tilsæt æg og rør det hele godt sammen til en ensartet masse.

3. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål: Mel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Bland det godt sammen med smørblandingen.

4. Hæld hasselnødderne i en frysepose og find en tung genstand i køkkenet: En kødhammer, en morter, en pande eller ungernes sparegris lige efter jul eller fødselsdag - men sørg lige for, at den ikke er af keramik..! Knus nødderne groft eller giv dem en hurtig tur i en minihakker. De skal være grove og må ikke blive for finthakkede.

5. Bland hasselnødder og chokoladeknapper i dejen.

6. Form kugler af dejen på størrelse med en bordtennisbold og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir - der skal være god afstand mellem dem, da de flyder en del ud.

7. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter og lad dem køle af, så de bliver sprøde.

8. SÅ må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre dejen sammen. De kan også knuse hasselnødderne i posen og forme cookiesene.

Foto: Barcin

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre