Krydret kyllingefilet med kartoffelmos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kartoffelmos, kylling og salat
  • 800 gramkartofler
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 spskpaprika
  • 1 fedhvidløg
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 70 gramspæde spinatblade
  • 50 grambrødcroutoner
  • 25 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
  • Sovs
  • 5 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Krydret kyllingefilet med kartoffelmos

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

En klassisk og lækker omgang aftensmad med kyllingfilet, kartoffelmos, lækker sauce og en nem salat med brødcroutoner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kartoffelmos, kylling og salat
  • 800 gramkartofler
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 spskpaprika
  • 1 fedhvidløg
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 70 gramspæde spinatblade
  • 50 grambrødcroutoner
  • 25 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
  • Sovs
  • 5 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt - til de er helt møre.

2. Kom kyllingfileterne i en frysepose sammen med paprika, presset hvidløg og lidt olie. Masser kyllingfilterne sammen med krydderierne. Steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de er gennemstegte.

3. Imens kyllingen steger, laver du salaten. Skær tomat og peberfrugt i mundrette stykker. Bland det hele sammen med skyllet spinat og top med brødcroutoner og valgfri dressing.

4. Hæld vandet fra kartoflerne op i en skål - du skal bruge det om lidt! Mos kartoflerne godt med et piskeris, tilsæt smør og rør, til det er smeltet. Tilsæt mælk og kogevand, til konsistensen er som tyk havregrød og smag til med salt og peber. Pas på med at piske for meget - f.eks. hvis du bruger en elpisker. Det kan gøre konsistensen lidt sær og gummiagtig..!

5. Tag kyllingen af panden uden at gøre den ren. Hæld mælk på panden sammen med smuldret bouillonterning og lad det koge op under omrøring ved svag varme. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til saucen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt, peber og evt. lidt citron og sukker.

6. Server kyllingen i skiver med mos, sauce, salat og evt. lidt grønt på toppen, hvis du synes, det brune køkken trænger til lidt modspil. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skylle grøntsagerne og skære tomater og peberfrugt i stykker. De kan også røre i saucen og smage den til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre