Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
10 min
Hvis du og ungerne er vilde med både tortillas og pizza, så er dette den perfekte kombination! Quesadillas er hurtige at lave på både grill og i ovn, og de smager fantastisk. Her bruger vi kylling fra aftenen før, men du kan bruge lige, hvad du har lyst til :o)
Portioner
Ingredienser
- 2 stktomater
- 1 stkrød peberfrugt
- 8 stkfuldkornstortillas
- 400 gramstegt kylling
- 100 gramrevet ost
- 1/2 stkmango
- 1/2 stkagurk
- 1 stkavocado
- 1/2 stkcitron
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.2
Hak tomater og rød peberfrugt i tern. Smør tortillaerne med lidt olivenolie på den ene side. Læg en tortilla med den smurte side nedad på et spækbræt og fordel lidt kylling, tomater og rød peberfrugt i et jævnt lag. Krydr med salt og peber og drys med revet ost på toppen. Læg endnu en tortilla ovenpå med den oliesmurte side opad.3
Flyt forsigtigt quesadillaerne til en bagerist eller grillen. Hvis du laver dem på grillen, skal du virkelig holde øje med dem - det går hurtigt, så pas på, de ikke bliver sorte! Når de har fået flotte striber på den ene side, vender du dem forsigtigt, så de også får flotte striber på den anden side. Brug en pizzaspade eller en stor paletkniv til at vende med.4
Laver du quesadillas i ovnen, skal du placere dem på en bagerist og bage dem i ca. 15 min. ved 225 grader varmluft med en tallerken vendt på hovedet ovenpå. Så får de den rigtige form. Vend dem halvvejs - og pas på, tallerkenen er mega varm!5
Skræl imens mangoen og skær den sammen med agurk og avocado i grove tern. Bland det hele med saften fra en halv citron, et skvæt olivenolie og lidt salt og peber.6
Velbekomme :o)Tip
Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet :o)