Hjemmelavede fladbrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 1 spsksukker
  • 2 spskolivenolie
  • 400 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Hjemmelavede fladbrød

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Hvis du er vild med tortillas, kebab og durumruller, så skal du prøve vores hjemmelavede fladbrød! De er super lækre og slet ikke svære at lave. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 3 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 1 spsksukker
  • 2 spskolivenolie
  • 400 gramhvedemel
  • 1 tsksalt

Fremgangsmåde

1. Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen, så den er lillefingervarm. Smuldr gæren og rør den ud i mælken i en røremaskine eller en skål sammen med sukker og olivenolie.

2. Tilsæt salt og melet lidt efter lidt og ælt eller rør på livet løs, til dejen er lækker blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

3. Del dejen i 8 stykker og grib en kagerulle! Rul nu hvert stykke ud i en cirkel med en diameter på ca. 20 cm. på et meldækket bord.

4. Sæt en pande med lidt olie over på middel varme - fordel evt. olien med lidt køkkenrulle, så det dækker hele panden i et tyndt lag.

5. Steg fladbrødene som pandekager, til de har fået fine brune pletter - vend dem med en palet halvvejs. Server dem med det fyld, du allerbedst kan lide. Velbekomme!

Tip

Hvis du har en pande uden slipletbelægning, er det perfekt. Ellers kan du også sagtens bruge en almindelig pande, men pas dog på med ikke at varme den for meget op, da det kan ødelægge panden.

Fladbrødene smager fantastisk helt lune og nybagte, men kan også sagtens gemmes til dagen efter eller fryses og varmes op igen, når de skal spises.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre