Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
35 min
Den lækreste og svampede chokolade kage - perfekt til klassens time eller andre lejligheder, hvor der er brug for en klassisk chokoladekage, der også er frisk og lækker på dag to. Glæd dig - og god fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Kagedej
- 270 gramhvedemel
- 450 gramsukker
- 90 gramkakaopulver
- 2 tsknatron
- 1 tskbagepulver
- 0.5 spskvaniljesukker
- 0.5 tsksalt
- 2 stkæg
- 2.5 dlmælk
- 1 dlbrygget kaffe
- 1.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1.25 dlsolsikkeolie
- Kokostopping
- 125 gramsmør
- 1 dlbrygget kaffe
- 175 gramflormelis
- 150 gramkokosmel
- 30 gramkakaopulver
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.2
Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål: Mel, sukker, kakaopulver, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt.3
Pisk alle de våde ingredienser sammen i en anden skål: Æg, mælk, brygget kaffe, creme fraiche og solsikkeolie. Tilsæt nu de tørre ingredienser og pisk det hele godt sammen i 2-3 minutter.4
Smør en bradepande på ca. 25 cm x 35 cm eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen i formen. Bag den i ca. 35 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.5
Imens kagen bager, kan du lave kokostoppingen klar. Smelt smørret i en gryde. Bland det sammen med kaffe, flormelis, kokosmel og kakaopulver.6
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Smør nu et godt lag kokostopping på kagen.7
Kagen kan selvfølgelig spises på dagen, men den holder sig frisk og svampet i køleskabet i 2-3 dage. Velbekomme!Tip
Opgaver tl børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan også piske dejen sammen og være med til at lave kokostopping.