De lækreste påskemuffins - perfekt til børn

Ingredienser

( 12 stk. )

  • Kagedej
  • 200 gramsmør
  • 1.5 dlmælk
  • 2 stkæg
  • 270 gramsukker
  • 150 gramhvedemel
  • 40 gramkakaopulver
  • 1 tskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 100 grammørk chokolade
  •  muffinforme
  • Frosting
  • 100 gramsmør
  • 200 gramflødeost naturel
  • 200 gramflormelis
  • 1 spskvaniljesukker
  •  gul frugtfarve
  • Pynt
  • 2 spskflormelis
  • 0.5 tskkakaopulver
  • 1 tskkogende vand
  •  lakridsæg
  •  skumfiduser
  •  kagekrymmel
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

De lækreste påskemuffins - perfekt til børn

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Vi har lavet de fineste påskemuffins med gule kyllinger og hvide påskeharer - og de er faktisk slet ikke så svære at lave. Kagerne består af en chokolademuffin med frosting og slik på toppen, som ungerne kan pynte lige som de lyster. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 200 gramsmør
  • 1.5 dlmælk
  • 2 stkæg
  • 270 gramsukker
  • 150 gramhvedemel
  • 40 gramkakaopulver
  • 1 tskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 100 grammørk chokolade
  •  muffinforme
  • Frosting
  • 100 gramsmør
  • 200 gramflødeost naturel
  • 200 gramflormelis
  • 1 spskvaniljesukker
  •  gul frugtfarve
  • Pynt
  • 2 spskflormelis
  • 0.5 tskkakaopulver
  • 1 tskkogende vand
  •  lakridsæg
  •  skumfiduser
  •  kagekrymmel

Fremgangsmåde

Kagedej

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Varm smør og mælk op i den sammen gryde eller i en skål i mikroovnen. Stil det til side til senere.

3. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, kakaopulver, bagepulver, vaniljesukker og salt, tilsæt det til æggeblandingen og pisk sammen. Tilsæt det smeltede smør og mælk og pisk yderligere. Hak chokoladen i mindre stykker og vend det i dejen.

4. Fordel dejen i muffinforme - fyld ca. 2/3 op til kanten. Bag dem i ca. 20 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i dem med en strikkepind. De skal køle af, inden frostingen kommer på.

5. Imens kagerne bager, laver du frosting og pynt klar.

Frosting og pynt

6. Skær smørret i mindre stykker og pisk det blødt. Tilsæt flødeost, flormelis og vaniljesukker og pisk til en samlet masse. Bland halvdelen med gul frugtfarve - hæld farve i lidt efter lidt, indtil du er tilfreds med farven. Stil frostingen på køl i ca 15 minutter.

7. Bland flormelis, kakaopulver og en lille smule kogende vand godt sammen til en glasur. Find de hvide æg blandt lakridsæggene, klip dem halvt over og lav øjne med kakaoglasur. Klip skumfiduser skråt over og tryk den klistrede side godt ned i en bunke krymmel.

8. Hæld frostingen i en sprøjte- eller frysepose med en stjerneformet tyl og skær et hul i enden. Sprøjt toppe på hver muffin i hvide og gule farver. Sæt lakridsøjne på de gule muffins og lav næb med de gule og orange lakridsæg og hanekam med de røde. Sæt skumfidus-ører på de hvide muffins og lav øjne, næse og knurhår med kakaoglasur.

9. Jubii, nu må der guffes - og ellers så stil dem på køl indtil de skal serveres.

10. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen og piske dejen sammen. De kan også piske frostingen sammen, lave pynt og selvfølgelig pynte kagerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre