Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
20 min
Vi har lavet en super nem bolognese med skjult squash, som vi serverer med frisk pasta, revet ost og gnavergrønt - men du kan også sagtens bruge almindelig spaghetti. Opskriften er ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 400 gramhakket oksekød
- 1 stksquash
- 1 dåsehakkede tomater
- 36 gramtomatpuré
- 1 spsktørret oregano
- 1 dlvand
- 1 pakkefrisk pasta
- 1 stkrød peberfrugt
- 0.5 stkagurk
- 100 gramrevet parmesan
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg. Brug en kniv eller giv begge dele en snurretur i en minihakker. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en dyb pande eller gryde.Tilsæt det hakkede oksekød og lad det blive brunt, mens du rører godt.2
Skyl imens squashen og riv den på den grove side af et rivejern og tilsæt strimlerne til kødet. Rør godt.3
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør det hele sammen. Lad bolognesen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs.4
Kog i mens pastaen efter anvisningen på pakken. Husk, at tørret spaghetti skal ha' længere tid end frisk pasta.5
Skyl peberfrugten, fjern kernerne i midten og skær peberfrugten i stave. Skyl agurken og skær den i stave.6
Smag bolognesen til med salt og peber. Vil du ha' ekstra smag, kan du tilsætte en smuldret bouillonterning og lidt ekstra vand. Server i en dyb tallerken med revet parmesan og grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet. Du kan også sagtens bruge almindelig revet ost. Server med peberfrugter og agurk som gnavergrønt. Velbekomme!Tip
Opgaver til de mindste børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle squashen og rive den på rivejernet - pas på fingrene.
Ungerne kan også skylle peberfrugten og agurken og skære det til gnavergrønt - og så er de verdensmestre i at smage til!