Den nemmeste rabarberkage

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagedej
  • 3 stkæg
  • 350 gramsukker
  • 1.5 dlcreme fraiche 18%
  • 1.5 dlsolsikkeolie
  • 300 gramhvedemel
  • 1.5 tskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 400 gramrabarber
  • Tilbehør
  • 1.5 dlcreme fraiche 18%
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Den nemmeste rabarberkage

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Wuhuu! Med denne opskrift er det MEGA nemt at få brugt rabarberne fra haven - eller supermarkedet. En virkelig nem og lækker svampet rabarberkage, som vi serverer med creme fraiche. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 3 stkæg
  • 350 gramsukker
  • 1.5 dlcreme fraiche 18%
  • 1.5 dlsolsikkeolie
  • 300 gramhvedemel
  • 1.5 tskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 400 gramrabarber
  • Tilbehør
  • 1.5 dlcreme fraiche 18%

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Start med at piske æg og sukker luftigt. Tilsæt creme fraiche og olie.

3. Bland herefter de tørre ingredienser godt sammen i en skål: Mel, bagepulver, vaniljesukker og salt og rør det i æggemassen.

4. Skyl rabarberne og skær top og bund af. Skær dem i skiver af 1-2 cm. tykkelse. Vend dem i dejen.

5. Smør en rund springform eller bageform (diameter ca. 25-30 cm) og hæld dejen i formen. Bag den i ca. 35-45 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

6. Server kagen lun eller kold sammen med creme fraiche på toppen.

7. Kagen kan selvfølgelig spises på dagen, hvor den er bagt, men den holder sig frisk og svampet i køleskabet i 1-2 dage.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindrebørn i køkkenet: Lad dine børe være med til at skære rabarber i skiver. De kan også hælde alle ingredienser i skålen og piske dejen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre