Pølsebrød med fuldkorn

Ingredienser

(12 stk )

  • 50 gramgær
  • 3 dlmælk
  • 25 gramrørsukker
  • 100 gramfuldkornshvedemel
  • 500 gramhvedemel
  • 25 gramsmørblødt
  • 1 tsksalt
  • 50 gramsesamfrø
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Pølsebrød med fuldkorn

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Det er slet ikke svært at bage sine egne pølsebrød, og bare duften gør, at du får lyst til hotdogs igen og igen! Her får du vores nemme opskrift med masser af fuldkorn. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 50 gramgær
  • 3 dlmælk
  • 25 gramrørsukker
  • 100 gramfuldkornshvedemel
  • 500 gramhvedemel
  • 25 gramsmørblødt
  • 1 tsksalt
  • 50 gramsesamfrø

Fremgangsmåde

1. Lun mælken til den er lillefingervarm, hæld den i en skål eller en røremaskine sammen med rørsukker og opløs gæren heri.

2. Tilsæt fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet og rør et par minutter.

3. Tilsæt smør, salt og resten af melet lidt efter lidt. Rør eller ælt, indtil dejen er smidig og slipper skålen. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet.

4. Del dejen i 12 og rul dem ud i pølser på ca. 12 cm. i længden. Tryk dem lidt flade, så de får form som et pølsebrød. Men husk, de hæver og bliver både højere og bredere.

5. Lad brødene hvile tildækket i 30 min. og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

6. Pensl brødene med sammenspisket æg og drys med sesam.

7. Bag brødene i ovnen i ca. 20 min., eller til de er gyldne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre