Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
50 min
Det er slet ikke svært at bage sine egne pølsebrød, og bare duften gør, at du får lyst til hotdogs igen og igen! Her får du vores nemme opskrift med masser af fuldkorn. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 50 gramgær
- 3 dlmælk
- 25 gramrørsukker
- 100 gramfuldkornshvedemel
- 500 gramhvedemel
- 25 gramsmørblødt
- 1 tsksalt
- 50 gramsesamfrø
Fremgangsmåde
1
Lun mælken til den er lillefingervarm, hæld den i en skål eller en røremaskine sammen med rørsukker og opløs gæren heri.2
Tilsæt fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet og rør et par minutter.3
Tilsæt smør, salt og resten af melet lidt efter lidt. Rør eller ælt, indtil dejen er smidig og slipper skålen. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet.4
Del dejen i 12 og rul dem ud i pølser på ca. 12 cm. i længden. Tryk dem lidt flade, så de får form som et pølsebrød. Men husk, de hæver og bliver både højere og bredere.5
Lad brødene hvile tildækket i 30 min. og tænd ovnen på 200 grader varmluft.6
Pensl brødene med sammenspisket æg og drys med sesam.7
Bag brødene i ovnen i ca. 20 min., eller til de er gyldne.