Fyldt mørbrad med kartofler, salat og sovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkforårsløg
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 kuglemozzarella
  • 1 dlvand
  • 650 gramsmå kartofler
  • 300 gramfrosne bønner
  • 150 gramfrosne ærter
  • 2 stktomater
  • 1 terningsvinebouillon
  • 1 dlmælk
  • 0.25 spsktørret timian
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  kødnåle eller kødsnor
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldt mørbrad med kartofler, salat og sovs

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Fyldt svinemørbrad med mozzarella og forårsløg, som vi serverer med små kartofler, bønnesalat og lækker sovs. Perfekt til weekenden. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 4 stkforårsløg
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 kuglemozzarella
  • 1 dlvand
  • 650 gramsmå kartofler
  • 300 gramfrosne bønner
  • 150 gramfrosne ærter
  • 2 stktomater
  • 1 terningsvinebouillon
  • 1 dlmælk
  • 0.25 spsktørret timian
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  kødnåle eller kødsnor
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skær top og bund af forårløgene og skær dem i ringe.

2. Puds mørbraden ved at skære det yderste fedtlag og sener af med en skarp kniv. Krydr mørbraden med lidt salt og peber og brun den af i lidt olivenolie på en pande.

3. Skær en lomme i mørbraden på langs fra den ene ende til den anden. Lav lommen så stor som muligt uden at skære helt igennem kødet. Fyld nu mørbraden med forårsløg og revet mozzarella - gem gerne lidt ost til salaten. Bind mørbraden godt sammen med kødsnor eller luk den med kødnåle og læg den i et ovnfast fad, der er smurt med olie.

4. Hæld lidt vand ved mørbraden og sæt fadet i ovnen. Mørbraden skal have ca. 20-30 minutter alt efter ovnen, til kødsaften er klar og ikke lyserød.

5. Skrub imens kartoflerne og kog dem i saltet vand - det tager ca. 10-12 minutter.

6. Giv bønner og ærter et hurtigt opkog i en anden gryde og hæld vandet fra. Skyl og skær tomaterne i skiver og bland med de øvrige grøntsager, dressing og evt. mozzarella, hvis du har mere tilbage.

7. Tag mørbraden ud og lad den gerne trække et par minutter på et spækbræt. Det giver en ekstra saftig mørbrad, men det er ikke nødvendigt.

8. Hæld saften fra mørbraden i en lille gryde og kog det sammen med bouillon, mælk (eller fløde, hvis der skal være fest..!) og timian. Tilsæt evt. lidt sovsekulør og smag til med salt og peber.

9. Fjern snor eller kødnåle og skær kødet i skiver. Server mørbraden med kartofler, salat og brun sovs. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive mozzarellaen i mindre stykker. De kan også skære tomater i skiver med en børnevenlig kniv.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre